fællesområder
Renovering og ejendomsudvikling
Foreningens fællesområder BESTÅR AF loft, kælder, TRAPPER, gård- og udearealer. NOGLE AF DISSE OMRÅDER ER SÆRLIGT UDSATTE AF VEJR OG VIND, OG GENERELT FOR DEM ALLE KRÆVER FÆLLESOMRÅDERNE LIDT EKSTRA VEDLIGEHOLD, DA MANGE MENNESKER DAGLIGT BENYTTER SIG AF DEM.
fællesområder
Fællesområderne i boligforeningerne dækker over de områder og faciliteter, der deles af alle beboerne i hele ejendommen. Områderne er normalt tilgængelige til brug alle beboerne enten i form af et gårdmiljø, loftsrum til opbevaring eller tørrerum, kælder til fællesvaskeri, cykler og kælderrum til opbevaring, og selvfølgelig trappeopgange.
Fællesområderne er ofte udsat for meget slid grundet brugen af mange mennesker. Det er især trappeopgange, vaskerum og gårdmiljøet, der skal ses efter for at opretholde en god standard for alle. Ved jævnligt at vedligeholde områderne, bevarer de både deres funktionalitet samtidig med de ser pæne ud -især er gårdmiljøet vigtigt at vedligeholde, for at beboere har lyst til at benytte sig af faciliteterne og arealerne.
GÅRD - & UDEAREALER
Renovering eller forskønnelse af gårdmiljøet i en boligforening kan være en fantastisk måde at skabe et attraktivt udemiljø, øge beboernes livskvalitet samt ejendommens samlede værdi.
Man kan starte med at se på, hvad er beboernes behov og ønsker for en renovering og forskønnelse af gårdarealet, både hvad angår funktion og æstetiske elementer. Måske er der et behov for havearealer, opholds- og terrasseområder, legeområder og gangstier, samt plads til affaldshåndteringen. Man kan også tænke grønne og mere bæredygtige løsninger og elementer ind, f.eks. beplantning af taget til affaldshåndteringen eller cykelskuret. Det er også en god idé at lade haven bestå af planter, blomsterbede og træer, der både fremmer biodiversiteten og som vil variere i farver og springe ud i de forskellige sæsoner.
kælder- OG LOFTSAREALER
Kældre er ofte mere udsatte for vand og fugtproblemer end andre dele af bygningen, og det er ikke godt for hverken bygningens tilstand, beboerne eller de ting man opbevarer i kælderen. Det er altid en god idé at udføre en grundig inspektion af kældervæggene og gulvet for at identificere eventuelle fugtrelaterede problemer, herunder lækager, kondens og skimmelsvamp. Dertil er kældre ofte begrænset af et naturligt lys og tilstrækkelig ventilation, der også er medvirkende til at det kan være svært at slippe af med fugt og kondens.
Hvis isoleringen af loftet ikke længere i top og kan der være risiko for fugtproblemer på loftet, og fugtskader kan i længden blive dyre for foreningen. Vi tjekker om der korrekt ventilationsforhold, som er med til at sikre, at kondensen tørrer ud, før den når at gøre skade og sætter sig som fugt.
VI HJÆLPER JER MED DEN RETTE LØSNING
Vi hjælper jer med at finde ud af, hvad der kan og bør gøres. Vi rådgiver inden for renovering og vedligeholdelse af kælderen og loftsrummet, og sammen med bygherre ser vi på de muligheder og løsninger, der giver mening for jer.
Fugtsikring OG OMFANGSDRÆN
Oplever man problemer med fugt og isoleringen i kælderen, der kan føre til skimmelsvamp, kan en løsning være at få fugtsikret kælderen og fundamentet, eksempelvis ved at få etableret omfangsdræn.
Omfangsdræn anvendes omkring fundamentet af bygningen, herunder kælderen, og det afhjælper med opståede fugtproblemer. Det er vigtigt at konsultere en rådgiver for at vurdere, om et omfangsdrænssystem er den rigtige løsning og for at sikre korrekt installation i overensstemmelse med lokale bygningsregler.
trapper
Vi rådgiver også om renoveringer og istandsættelse af trappeopgange og bagtrapper, så de står flotte igen, selv med 100 år på bagen. En flot og nyistandsat trappeopgang skaber altid glæde hos beboerne, og dertil giver det et godt førstehåndsindtryk for besøgende.
Projekter vi rådgiver omkring på fællesområderne:
Gård- og udearealer
Kælder- og loftsarealer
Fugtsikring og omfangsdræn
Trapper