MAJ: RENOVERING AF A/B HOLSTEINSGADE 6 / RINGSTEDGADE 1

På hyggelige Østerbro, nærmere bestemt på hjørnet af Holsteinsgade og Ringstedgade ligger en smuk, gammel ejendom, pyntet med ornamenter og facadeudsmykninger. Opført i nyklassicistisk stil i 1884 stråler bygningen i dag om kap med naboejendommene efter en flot renovering af facadens udtryk. Trio har været forbi for at kigge på sagerne.

Hos AB Holsteinsgade 6 og Ringstedgade 1 har Trio ydet byggeteknisk rådgivning i forbindelse med facaderenoveringen, inkl. reparation og retablering af facadeudsmykningen, mindre renoveringsarbejder af taget, nye vinduer mod gade inkl. nye kvistvinduer, ny zinkbeklædning mod gade, renovering af gadedøre og ny trappe foran hoveddøren. 

Foreningens gadefacade står nu super skarpt og fortæller en historie fra en tid, hvor ejendommene blev prydet med pilastre, blændfelter med relieffer, hovedgesimser med tandsnit, mæander friser og gesimsbånd mellem etageadskillelserne. Alle disse er blevet nænsomt renset, renoveret og gesimsbåndet er blevet genskabt på facaden ud til Ringstedsgade, da det i mange år har manglet. 

Trio Arkitekter har fungeret som foreningens byggetekniske rådgiver til denne opgave. I store renoveringsprojekter er det vigtigt, at bygherren (bestyrelsen) i en forening har en rådgiver, for at sikre sig at arbejdet bliver udført professionelt, efter tidsplanen, at omkostningerne ikke løber løbsk, samt at arbejdet også respekterer bygningens kulturhistoriske karakter. Ofte kan det være en uoverskuelig proces for en bestyrelse at sidde med ansvaret alene, både ift. hvor tidskrævende det er, især hvis man sidder med arbejdsbyrden frivilligt, men også ift. at styre økonomi og tidsplan, så det ikke skrider. Derfor anbefaler vi altid foreningerne, at få en rådgiver på til deres renoveringsprojekt.

Trænger jeres ejendom også til et løft? Hos Trio får du rådgivning tilpasset din forenings behov.
Kontakt os allerede i dag på 3015 1520.

  • Bygherre: A/B Holsteinsgade 6 & Ringstedgade 1

  • Rådgiver: Trio Arkitekter

  • Administrator: Newsec administration

  • Hovedentreprenør: REBO A/S

Forrige
Forrige

TEMADAG BYGNINGSKULTURENS DAG 13.9.23

Næste
Næste

FN’s VERDENSDAG FOR VAND