TEMADAG BYGNINGSKULTURENS DAG 13.9.23

Bygningskulturens Dag

I dag,13. september, er det Bygningskulturens Dag. Dagen, hvor vi hylder bevaringen af vores arkitektoniske kulturarv og historiske bygninger, der findes rundt omkring i Danmark 🏰

Men hvorfor er bygningskulturen egentlig vigtig? Det er den, fordi vores bygninger fortæller historier om den tid, de er blevet opført i; perioder, stilarter - lige fra herskabelighed til det helt almindelige hverdagsliv, der blev levet i Danmark. Især i hovedstaden er der mange bygninger med 100 år eller mere på bagen, alle disse er med til at definere vores byer og vores identitet i byerne. Derfor er bevaringen af vores bygningskultur også vigtigt, for den er med til at skabe en øget forståelse for, hvordan vores byer og omgivelser har udviklet sig over tid. I dag er mange af de gamle bygninger stadig vores fundamentet for vores nuværende og fremtidige boliger🏡

I den forbindelse vil vi her hos Trio fejre vores kulturarv og historie ved at sætte fokus på nogle af de ejendomme, hvor vi i vores arbejde har været med til at værne om kulturarven i forbindelse med renoveringer eller ombygninger, altid med fokus på vigtigheden i at skabe kvalitet for de mennesker der bor i bygningerne. Samtidig er det ofte vores bygningers kulturarv, der er med til at gøre et område mere attraktivt og tiltrækkende at bo i. 

Fælles for de udvalgte bygninger, repræsenteret her i opslaget, er, at de alle er bygget mellem 1689 frem til år 1903 i hovedstaden. De har en masse historier, hvis bare de kunne fortælle dem videre til os. Bygningerne er hver i sær en del af byens identitet, forankrede i deres lokale miljø, hvor de bidrager til stedernes særlige kvaliteter. 

På collagen ses et udpluk af vores arbejde for Bygherrerne: E/F Nyhavn 23, Valkendorfsgade 36, A/B Peblinge Dosseringen 26 A+B, A/B Abel Cathrines Gade 33, A/B Nikolajgården, A/B Holsteinsgade 6 / Ringstedsgade 1, A/B Steenwinkelsvej / Worsaaesvej og Bülowsvej 7A -B/ Grundtvigsvej 2.

Lad os fejre dagen ved at dele billeder og historier om vores yndlingsbygninger rundt omkring i Danmark, og reflektere over, hvad de betyder for os. Vi opmuntrer alle til at  vedligeholde deres boliger og renovere med omtanke for at bevare vores bygningskultur.

Lad os tænke mere i bæredygtig udvikling af vores bygninger og bymiljøer💚🏢

Næste
Næste

MAJ: RENOVERING AF A/B HOLSTEINSGADE 6 / RINGSTEDGADE 1